Hoftesmerter

Selvom denne form for smerte ikke er lige så udbredt som ryg-, nakke- og skuldersmerter, er det stadig et problem, som mange danskere oplever – især i den ældre del af befolkningen, som er særligt udsatte. Nogle af årsagerne bag smerter i hoften og lysken er for eksempel gigt, skader, inflammation i hoften og nerver, der bliver klemt. Når der kan være mange årsager bag, er det vigtigt at foretage en grundig undersøgelse, som giver fysioterapeuten grundlag for at udarbejde et strategisk og effektivt behandlingsforløb. Behandling af denne form for problematik bliver udarbejdet på basis af ikke bare årsagen, men også graden og alvoren. Fysioterapi er den oplagte behandling, men i nogle tilfælde kan smertestillende eller inflammationsdæmpende medicin være nødvendig og du kan få behandling lokalt i Aarhus.

 

Årsager til smerter i hoften

Når du får ondt i hoften, er der forskellige steder, det kan komme fra. Det behøver nemlig slet ikke udspringe af hofteleddet, men derimod andre steder i regionen, for eksempel lænden. Symptomerne hjælper fysioterapeuten til at identificere årsagerne, hvad enten det er selve hofteleddet eller muskler, led, sener eller væv, der er roden til smerten. Nogle af årsagerne kan være slidgigt, leddegigt, en infektion eller en skade. På baggrund af en systematisk og tilbundsgående undersøgelse kan du og din fysioterapeut sammen udarbejde en behandlingsplan. Vi lægger vægt på at tage imod patienter og skabe en behagelig og tryg atmosfære. Gennem gode relationer mellem fysioterapeut og patient opnår vi en tillid, som gør vejledning og behandling markant bedre.

 

Smerter i lysken

Ligesom hoftesmerter kan både unge og ældre personer opleve at få ondt i lysken, og der kan ligge et hav af årsager til grund. Lysken er den region af kroppen, der er mellem lårene og overkroppen. Det er det område, der danner overgangen fra bugvæggen til det øverste af indersiden og forsiden af låret. I området, der bliver kaldt lysken, finder vi et stærkt ledbånd (lyskebåndet), og under dette bånd løber der nerver, blodkar og muskler. Som det fremgår, er lysken en utroligt sammensat og kompleks region. Det stiller også krav til undersøgelsen, som skal være helt udtømmende for at nå til bunds i, hvor smerten i lysken kommer fra, og hvordan den kan behandles. Hos FysioDanmark Aarhus er du i gode hænder.

 

Læg vejen forbi en af klinikkerne i FysioDanmark Aarhus

Hvis du besøger en af vores FysioDanmark-klinikker i Aarhus – enten i Aarhus C (Vesterbro Torv), Risskov eller Skejby – bliver du tilbudt de seneste og mest effektive behandlingsmetoder, som er forankret i den nyeste faglige viden. I FysioDanmark-samarbejdet lægger vi vægt på at være på forkant med udviklingen. Vores samarbejde og vores fokus på efteruddannelse og vidensdeling garanterer dig den bedste behandling – og at du får mest mulig sundhed for pengene. Vores personale er veluddannet og stå klar til at hjælpe dig videre. Du er velkommen til at kigge videre på siden eller kontakte os på telefonen i vores åbningstider. Det er vores arbejde at skabe livsglæde og -kvalitet i dit forhold til din krop – og det er et arbejde, vi er stolte af.